Reseptit

Minipizzat

Kevään juhliin tarvitaan usein myös erityisruokavalioon sopivia herkkuja. Minipizzojen ohje on gluteeniton. 

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 2.5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl psylliuminkuorijauhetta
  • veitsenkärjellinen mineraalisuolaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta (lisäksi leipomiseen)

täyte:

  • 3-4 rkl tomaattipyreetä
  • pieni punasipuli
  • 75 g herkkusieniä
  • oreganoa
  • basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 100 g mozzarellajuustoa (tarvittaessa laktoositonta)
  • 2 dl voimakasta juustoraastetta

Valmistusohje

 

  1. Turvota psylliuminkuorta kädenlämpöisessä vedessä kymmenen minuuttia, lisää hiiva, sitten muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Anna taikinan kohota peitettynä tunnin verran ja esikäsittele sillä välin täytteen ainekset: puhdista ja viipaloi herkkusienet, punasipuli, valkosipulinkynnet, tomaatit ja mozzarella.
  3. Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä pikkuisia pullia, kohota niitä peitettynä ainakin 15 minuuttia ja litistä sitten pikku pizzapohjiksi.
  4. Voitele pohjat tomaattipyreellä, lisää niille sipulia ja herkkusientä tai valkosipulia ja kirsikkatomaattia.
  5. Ripottele päälle yrttejä, lisää herkkusienipohjille juustoraastetta sekä tomaattileiville mozzarellaa ja hiukan juustoraastetta.
  6. Paista 250 asteessa 5–10 minuuttia.

Vinkki: Jos et ole keliaakikko, voit valmistaa gluteenittoman pohjan sijaan myös tavallisen pizzapohjan ja poimia tästä vinkit täytteeseen ja esillepanoon.

X