Reseptit

Minisämpylät

Täytä minisämpylät esimerkiksi maustetulla tuorejuustolla ja lohella tai ilmakuivatulla kinkulla. Tällä reseptillä leivot noin 12 kappaletta minisämpylöitä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl kuumaa vettä
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 1.5 tl suolaa
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 0.5 rkl fenkolia tai anista
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 6 dl (noin) vehnäjauhoja
  • 2 rkl öljyä

voiteluun:

  • siirappivettä

pinnalle:

  • unikon- tai seesaminsiemeniä

Valmistusohje

 

Leivo minisämpylät näin:

1. Sekoita kermaviili kuumaan veteen. Lisää hiiva ja mausteet. Alusta taikinaan jauhot. Käytä sen verran vehnäjauhoja, että syntyy pehmeän kimmoisa taikina. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia, lisää öljy ja jatka hetki vaivaamista. Anna taikinan kohota 20–30 minuuttia.
2. Pyörittele taikinasta 12 pientä sämpylää. Pane sämpylät paperivuoilla vuoratulle muffinipellille. Kohota hyvin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voitele paistamisen loppuvaiheessa siirappivedellä ja lisää pinnalle siemeniä.
3. Täytä minisämpylät jäähtyneinä esimerkiksi raputuorejuustolla ja kylmäsavulohella.

X