Minisämpylät
Täytä minisämpylät esimerkiksi maustetulla tuorejuustolla ja lohella tai ilmakuivatulla kinkulla. Tällä reseptillä leivot noin 12 kappaletta minisämpylöitä.
Ainekset
- 1 dl kuumaa vettä
- 2 dl kermaviiliä
- 2 rkl tummaa siirappia
- 1.5 tl suolaa
- 1 ps kuivahiivaa
- 0.5 rkl fenkolia tai anista
- 1 dl ruisjauhoja
- 6 dl (noin) vehnäjauhoja
- 2 rkl öljyä
voiteluun:
- siirappivettä
pinnalle:
- unikon- tai seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Leivo minisämpylät näin:
1. Sekoita kermaviili kuumaan veteen. Lisää hiiva ja mausteet. Alusta taikinaan jauhot. Käytä sen verran vehnäjauhoja, että syntyy pehmeän kimmoisa taikina. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia, lisää öljy ja jatka hetki vaivaamista. Anna taikinan kohota 20–30 minuuttia.
2. Pyörittele taikinasta 12 pientä sämpylää. Pane sämpylät paperivuoilla vuoratulle muffinipellille. Kohota hyvin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voitele paistamisen loppuvaiheessa siirappivedellä ja lisää pinnalle siemeniä.
3. Täytä minisämpylät jäähtyneinä esimerkiksi raputuorejuustolla ja kylmäsavulohella.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous