Reseptit

Minttusuklaa-juustokakku

Herkullinen minttusuklaajuustokakku saa makunsa Pätkiksistä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 1 pkt dominokeksejä (minttu)
  • 50 g kevytlevitettä

täyte:

  • 4 liivatelehteä
  • vettä
  • 10 Pätkis-minttusuklaapatukkaa
  • 250 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 pkt vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 0.5 dl kuumaa kahvia

pinnalle:

  • kaakaojauhetta

Valmistusohje

Minttusuklaa-juustokakku tehdään helposti näin:

Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Sulata kevytlevite ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos leivinpaperin äälle vuokaan.

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan. Henonna sillä aikaa Pätkikset monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Sekoita suklaa tuorejuuston joukkoon. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto tuorejuuston joukkoon. Pusertele liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun kahviin. Lisää liivate ohuena nauhana muiden täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte murupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota vuoan reunat ja nosta kakku paperin avulla tarjolle. Leikkaa leivinpaperista suikaleita, pane ne tasaisin välein kakun pinnalle ja raidoita pinta kaakaojauheella. Poista paperisuikaleet.

Vinkki:
Sulata suklaata ja pursota siitä koristeita (esim. sydämiä) leivinpaperin päälle. Koristele minttusuklaa-juustokakku suklaakoristeilla.

Saatat pitää myös Daim-juustokakusta, ilman liivatetta tehdystä Kinder-juustokakusta tai kahden suklaan juustokakusta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Täyteläinen chili-suklaajuustokakku

X