Reseptit

Moderni muikkuvuoka

Sian kylkiviipaleiden alla haudutetun muikkupotin modernissa versiossa on pekonia, joka antaa kaloille savun makua.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g pikkumuikkuja
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl voita
  • vettä
  • 100 g pekonia
  • kokonaisia mauste- tai mustapippureita
  • suolaa
  • silputtua ruohosipulia

Valmistusohje

Perkaa muikut. Silppua sipuli ja kuullota se pehmeäksi voissa. Lado muikut ja sipulisilppu uunivuokaan kahdeksi kerrokseksi. Ripottele kerrosten väliin pippureita ja suolaa. Lisää vuokaan vähän vettä. Peitä kalat pekonisilpulla tai -viipaleilla. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Ota pois folio ja anna pekonin saada vähän väriä uunin grillivastusten alla tai kuuman uunin yläosassa. Silppua ruoan päälle reilusti ruohosipulia. Tarjoa lisänä perunamuusia tai keitettyjä perunoita ja ruisleipää.

Katso myös:

Muikkukeitto, Ruoka.fi
Muikkutortilla-annos: tillitortillat, polentamuikut, tillikreemi ja pikkelöity sipuli, Ruoka.fi
Paistetut muikut, Kotiliesi.fi

X