Reseptit

Moskovan seljanka

Vatkattu smetana antaa keitolle jännittävän säväyksen.

Teksti:
Juha Jormanainen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg lohta, kuhaa, siikaa tai sampea
  • 5 sipulia
  • 7 dl lihalientä
  • 7 dl kalalientä
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 10 maustepippuria
  • ripaus cayennepippuria
  • 2 tl kaprista
  • 200 g viipaloituja herkkusieniä
  • 1 venäläinen suolakurkku viipaleina ilman siemeniä
  • 6 kivetöntä oliivia viipaleina
  • tilliä
  • persilijaa
  • sitruunaviipaleita

Valmistusohje

Keitä aineksia kalaa, tilliä, persiljaa ja sitruunaviipaleita lukuunottamatta miedolla lämmöllä tunnin verran. Leikkaa sillä välin kalafileet kuutioiksi.

Lisää kalan palat, persilja sekä tilli keittoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää sitruunaviipaleet juuri ennen tarjoilemista. Voit lisätä keittolautaselle myös hieman vatkattua smetanaa, mikä antaa keittoon jännittävän säväyksen.

X