Reseptit

Mummon marjapiirakka

Pullapohjaisen marjapiirakan voi valmistaa myös pakastetusta pullataikinasta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina

  • 2.5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • ripaus mineraalisuolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 muna
  • 6-7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita tai margariinia

Voiteluun

  • 1 muna

Reunoille

  • raesokeria

Päälle

  • noin 5 dl marjoja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Lisää mineraalisuola, sokeri, kardemumma sekä muna ja alusta jauhot taikinaan. Lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna taikinan kohota kooltaan kaksinkertaiseksi.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toinen pala pyöreäksi levyksi. Levitä se leivinpaperin päälle pellille. Pyöritä lopusta taikinasta ohuita nauhoja ja kierrä kaksi nauhaa toistensa ympäri. Tee tästä nauhapunoksesta piirakalle reuna. Kostuta levyn reuna ensin vedellä tai munalla ja kiinnitä punos siihen hyvin. Anna pohjan kohota noin 15 minuuttia.

Voitele taikinareunat munalla ja pistele pohja haarukalla. Ripottele taikinapunoksen päälle raesokeria.

Sekoita marjojen joukkoon sokeri sekä perunajauhot ja levitä marjat pohjan päälle.

Paista piirakkaa 175 asteen uuninlämmössä noin 25 minuuttia.

VINKKI

Pullapohjaisen marjapiirakan voi valmistaa myös pakastetusta pullataikinasta.

X