Munakoiso-härkiskääryleet tomaattikastikkeessa
Härkäpavuilla täytetyt munakoisorullat hämäävät jauhelihamaisella maulla ja rakenteella. Ne ovat oiva lisä kasvissyöjän ruokavalioon.
Ainekset
- 1 iso munakoiso
- 1-2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
Täyte
- 1 pkt (250 g) kypsää härkäpapuvalmistetta (Härkis)
- 1/2 sitruunan raastettukuori
- 1/2 dl manteleita
- 4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
- 1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
- (suolaa)
Kastike
- 500 g luomutomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl hunajaa
- 1/2 dl hienonnettua minttua
Valmistusohje
1. Pese munakoiso ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi pitkittäin. Sivele viipaleille öljyä ja paista kuumalla pannulla molemmin puolin 1–2 minuuttia, kunnes munakoisoviipaleet ovat kauniin ruskeita. Levitä munakoisoviipaleet leikkuulaudalle.
2. Murenna härkis kulhoon. Pese sitruuna ja raasta puolikkaasta sitruunasta kuori. Hienonna mantelit, lehtipersilja ja timjami. Sekoita kaikki täytteen aineet kulhossa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa makusi mukaan. Nostele pari ruokalusikallista täytettä munakoisoviipaleelle ja kääräise rullaksi.
3. Laita paistokasariin tomaattimurska, vesi, suola, oliiviöljy, sitruunamehu ja hunaja ja sekoita. Kiehauta. Nosta joukkoon munakoisorullat. Aseta kansi päälle ja anna muhia keskilämmöllä 10 minuuttia. Hienonna minttu ja ripottele munakoisorullien päälle. Tarjoile ruoka vihreän salaatin ja esimerksiksi keitetyn tattarin kanssa.
Mehevät munakoisoruoat teet myös näin:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous