Reseptit

Munakoiso-härkiskääryleet tomaattikastikkeessa

Härkäpavuilla täytetyt munakoisorullat hämäävät jauhelihamaisella maulla ja rakenteella. Ne ovat oiva lisä kasvissyöjän ruokavalioon.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso munakoiso
  • 1-2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä

Täyte

  • 1 pkt (250 g) kypsää härkä­papuvalmistetta (Härkis)
  • 1/2 sitruunan raastettukuori
  • 1/2 dl manteleita
  • 4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
  • (suolaa)

Kastike

  • 500 g luomutomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa
  • 1/2 dl hienonnettua minttua

Valmistusohje

1. Pese munakoiso ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi vii­paleiksi pitkittäin. Sivele vii­paleille öljyä ja paista kuumal­la pannulla molemmin puolin 1–2 minuuttia, kunnes munakoisoviipaleet ovat kauniin ruskeita. Levitä munakoiso­viipaleet leikkuulaudalle.

2. Murenna härkis kulhoon. Pese sitruuna ja raasta puolik­kaasta sitruunasta kuori. Hie­nonna mantelit, lehtipersilja ja timjami. Sekoita kaikki täyt­teen aineet kulhossa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa makusi mukaan. Nostele pari ruokalusikallista täytettä munakoisoviipaleelle ja kääräise rullaksi.

3. Laita paistokasariin to­maattimurska, vesi, suola, oliiviöljy, sitruunamehu ja hu­naja ja sekoita. Kiehauta. Nos­ta joukkoon munakoisorullat. Aseta kansi päälle ja anna mu­hia keskilämmöllä 10 minuut­tia. Hienonna minttu ja ripot­tele munakoisorullien päälle. Tarjoile ruoka vihreän salaa­tin ja esimerksiksi keitetyn tattarin kanssa.

Mehevät munakoisoruoat teet myös näin:

täytetty munakoiso

Täytetty munakoiso

munakoisoa ja feta-oliivisalaattia

Munakoisoa ja feta-oliivisalaattia

täytetyt munakoisot

Täytetyt munakoisot

Kotiliesi.fi: Intialainen munakoisosalaatti

X