Munakoisoa ja feta-oliivisalaattia
Oliiviöljyllä säväytetyt munakoisoviipaleet muhivat grillissä suussasulaviksi. Tuore minttu antaa feta-oliivisalaatille raikkaan säväyksen.
Ainekset
- 1 iso tai 2 pientä munakoisoa
- ripaus suolaa
- 2–3 rkl oliiviöljyä
Salaatti
- 100 g tuoretta babypinaattia
- 1 iso ruukku tuoretta minttua
- 2 dl mustia kalamata-oliiveja
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
- 1–2 tl hunajaa
- 150 g fetajuustoa
Valmistusohje
1. Leikkaa munakoisot noin sentin paksuiksi viipaleiksi. Lado ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja ripottele pinnoille suolaa. Anna viipaleiden itkettyä vartin verran ja painele pinnat kuiviksi talouspaperilla. Pirskottele viipaleille oliiviöljyä ja paahda niitä molemmin puolin grillissä niin, että ne saavat hyvin väriä. Jäähdytä hieman.
2. Suikaloi pinaatti ja sekoita kulhossa joukkoon mintun lehdet. Lisää myös oliivit.
3. Sekoita oliiviöljyn joukkoon sitruunamehu, suola, mustapippuri ja hunaja. Kääntele kastike ja murennettu fetajuusto salaatin joukkoon.
4. Jaa salaatti grillattujen munakoisoviipaleiden päälle ja tarjoile.
Katso myös:
Marinoidut munakoisot, Ruoka.fi
Zaalouk-salaatti – marokkolainen munakoiso-tomaattisalaatti, Ruoka.fi
Intialainen munakoisosalaatti, Kotiliesi.fi
Kommentit
”painele pinnat kuiviksi talouspaperilla”
paperista jää paljon aineita, jopa 50 mg, eli on usein vaarallisempaa kuin teflonpannun käyttö.
tietysti se oli aivan ok, 10v sitten kun sain palkkani paperista, nyt 78v ja eläkkeellä.
Kommentit
”painele pinnat kuiviksi talouspaperilla”
paperista jää paljon aineita, jopa 50 mg, eli on usein vaarallisempaa kuin teflonpannun käyttö.
tietysti se oli aivan ok, 10v sitten kun sain palkkani paperista, nyt 78v ja eläkkeellä.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous