Reseptit

Munakoisopasta kruunataan vuohenjuustolla

Pastanystävän herkku on tällä kertaa chevrellä kruunattu munakoisopasta. Mausta pasta tuoreilla yrteillä, valkosipulilla ja chilillä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Munakoisopasta

  • 1 pkt tuorepastaa (spagettia tai tagliatellea)
  • 1 munakoiso
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 8-10 kirsikkatomaattia
  • kourallinen basilika-lehtipersiljasilppua
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 0.3 tl chilirouhetta
  • 4 rkl raastettua parmesaania
  • 150 g chevreä
  • mustapippuria
  • (sitruunamehua)

Valmistusohje

Munakoisopasta tehdään helposti näin:

1. Leikkaa chevre-vuohenjuusto neljäksi viipaleeksi. Pane viipaleet pakastimeen noin puoleksi tunniksi. Kohmeinen chevre pysyy paistettaessa kauniimmin kasassa.

2. Leikkaa munakoiso kuutioiksi. Puolita tomaatit. Kuumenna öljy pannulla. Paista munakoisoja viitisen minuuttia sekoitellen. Lisää valkosipuli, tomaatit, yrttisilppu ja chili. Kuumenna edelleen muutamia minuutteja.

3. Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja halutessasi tilkalla sitruunamehua.

4. Nosta pannu syrjään siksi aikaa, kun keität spagetin.

5. Grillaa chevre-viipaleet kauniin ruskeiksi uunigrillissä tai 225-asteisessa uunissa. Kuumenna kasvikset ja kääntele sekaan kuuma spagetti. Annostele munakoisopasta syville lautasille, lisää pinnalle parmesaaniraastetta ja paistettu vuohenjuusto eli chevre.

Vinkki: Näin teet maukkaat munakoiso-vuohenjuustotornit

Katso myös Kotiliesi.fi: Oletko todellinen italialaisen pastan asiantuntija? Testaa, osaatko nimetä pastan eri muodot kuvien perusteella

    X