Munakokkeli
Munakokkeli on hyvää sellaisenaankin, mutta lisämakua saa silppuamalla sekaan savukinkkua tai kylmäsavulohta.
Ainekset
Munakokkeli
- 8 munaa
- 2 dl kermamaitoa
- 0.5 tl suolaa
- vastajauhettua valkopippuria
- 1–2 rkl voita tai margariinia
- (silputtua savukinkkua tai kylmäsavulohta)
Viimeistelyyn
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
Munakokkeli valmistuu helposti näin:
1. Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kermamaito ja suola. Mausta kevyesti pippurilla.
2. Sulata rasva kattilassa. Kaada munaseos kattilaan ja anna sen hyytyä hitaasti miedolla lämmöllä. Sekoittele hyytyvää kokkelia koko ajan ristiin rastiin pohjaa pitkin puuhaarukalla. Lisää lopuksi halutessasi sekaan savukinkku- tai kylmäsavulohisilppua tai fines herbes -yrttisilppua.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kuinka kauan täydellistä kananmunaa kuuluu keittää? Katso videolta helpot ohjeet kananmunan keittämiseen!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous