Muskotilla maustettu maa-artisokkakeitto
Muskotti tekee tästä suloisenpehmeästä maa-artisokkakeitosta maagisen hyvää. Kokeile jo tänään!
Ainekset
- 1 kg maa-artisokkia
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 l vettä (noin)
- ripaus suolaa
- 1 rkl hunajaa
- 2 dl kuohukermaa
- ripaus muskottia
- tuoretta mustapippuria
Valmistusohje
Teresa Välimäki kertoo tästä herkullisestä reseptistään näin:
– Maa-artisokka on suosikkiraaka-aineitani. Muskottipähkinä tekee maa-artisokkakeitosta maagisen hyvää.
1. Kuori maa-artisokat ja paloittele isoimmat. Kuori myös sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna ne.
2. Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja lisää maa-artisokat ja sipulit. Kuullota hetki ja lisää vesi sekä ripaus suolaa. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä.
3. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää kerma. Kiehauta uudelleen ja mausta muskotilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
4. Annostele keitto kulhoihin ja viimeistele tuoreella mustapippurilla.
Katso myös nämä:
Kiran keittiössä – maa-artisokka mainettaan ihanampi– herkullisia reseptejä!
Maa-artisokkapyree
Kotiliesi.fi: Makaronilaatikko maa-artisokalla
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous