Mustaherukka-hirssituorepuuro
Liotetuista hirssisuurimoista ja mustaherukoista syntyy soseuttamalla lempeä aamupuuro. Tee puuro valmiiksi jo edellisenä iltana ja herkuttele aamulla.
Ainekset
Mustaherukka-hirssituorepuuro
- 2 dl hirssisuurimoita
- 4 rkl cashewpähkinöitä
- 3 tuoretta, pehmeää taatelia
- 3 rkl kookoshiutaleita
- 3 dl vettä
- 2 dl pakastemustaherukoita
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Mustaherukka-hirssituorepuuro valmistuu helposti näin:
1. Huuhtele hirssisuurimot huolella tiheässä siivilässä ensin muutamaan kertaan kylmällä vedellä, sitten kerran kuumalla ja lopuksi vielä kylmällä. Nosta runsaaseen veteen likoamaan yön yli. Laita cashewpähkinät likoamaan toiseen astiaan.
2. Valuta ja huuhtele suurimot ja pähkinät ja aja ne tehosekoittimella huolellisesti tasaiseksi massaksi.
3. Lisää joukkoon taatelit, kookoshiutaleet, vesi ja sulatetut mustaherukat. Soseuta sileäksi puuroksi. Mausta mustaherukka-hirssituorepuuro ripauksella suolaa.
Vinkki! Katso vielä lisää tuorepuuroreseptejä ja kokeile tattarituorepuuroa, omena-puolukkaraakapuuroa tai puolukka-ruistuorepuuroa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet herkullisen vadelmaisen tuorepuuron
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous