Reseptit

Mustaherukkasilakat

Herkulliset joulun alkupalat syntyvät smetanalla sivellyistä ja silakoilla sekä salaatinlehdillä päällystetyistä ruisleivistä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g silakkafileitä
  • 5 dl vettä
  • 1 dl mustaherukkaväkiviinaetikkaa
  • 1 rkl merisuolaa

Mausteliemi

  • 2 dl vettä
  • 4 rkl mustaherukkaväkiviinaetikkaa
  • 4 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • rouhittuja mustapippureita
  • 1 dl pakastettuja mustaherukoita

Valmistusohje

1. Sekoita liemi mustaherukkaetikasta, vedestä ja suolasta. Pane silakkafileet kulhoon ja kaada päälle liemi. Tarkista, että kaikki silakat ovat kunnolla liemen peitossa. Anna silakoiden kypsyä liemessä viileässä noin 4 tuntia. Kaada siivilään ja valuta hyvin.

2. Kiehauta maustelientä varten kattilassa vesi, sokeri ja suola. Lisää etikka ja jäähdytä liemi. Lado silakat, sipulirenkaat, valkosipuliviipaleet ja mustaherukat kerroksittain kulhoon. Ripottele kerrosten väliin pippurirouhetta. Kaada päälle mausteliemi ja anna silakoiden maustua yön yli jääkaapissa.

Lisää silakkaherkkuja jouluksi:

853879-KO12307K_87[1]_valkosipulis.jpg

Valkosipulisilakat

726023-silakat.jpg

Kirpeät silakat

976014-aasialaisetsilakat.jpg

Aasialaiset joulusilakat

Kotiliesi.fi: Kermaiset wasabisilakat

X