Mustaherukkasilakat
Herkulliset joulun alkupalat syntyvät smetanalla sivellyistä ja silakoilla sekä salaatinlehdillä päällystetyistä ruisleivistä.
Ainekset
- 500 g silakkafileitä
- 5 dl vettä
- 1 dl mustaherukkaväkiviinaetikkaa
- 1 rkl merisuolaa
Mausteliemi
- 2 dl vettä
- 4 rkl mustaherukkaväkiviinaetikkaa
- 4 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- rouhittuja mustapippureita
- 1 dl pakastettuja mustaherukoita
Valmistusohje
1. Sekoita liemi mustaherukkaetikasta, vedestä ja suolasta. Pane silakkafileet kulhoon ja kaada päälle liemi. Tarkista, että kaikki silakat ovat kunnolla liemen peitossa. Anna silakoiden kypsyä liemessä viileässä noin 4 tuntia. Kaada siivilään ja valuta hyvin.
2. Kiehauta maustelientä varten kattilassa vesi, sokeri ja suola. Lisää etikka ja jäähdytä liemi. Lado silakat, sipulirenkaat, valkosipuliviipaleet ja mustaherukat kerroksittain kulhoon. Ripottele kerrosten väliin pippurirouhetta. Kaada päälle mausteliemi ja anna silakoiden maustua yön yli jääkaapissa.
Lisää silakkaherkkuja jouluksi:
Kotiliesi.fi: Kermaiset wasabisilakat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous