Reseptit

Mustikkacrumble

Mustikkacrumble on oiva tarjottava vieraille, sillä crumblen tekemisen voi aloittaa jo edellisenä päivänä. Taikina säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään.

Teksti:
Mervi Alatalo
Kuvat:
Katri Kapanen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl kaurajauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl kookossokeria
  • 3 rkl neitsytkookosöljyä
  • 4 dl mustikoita
  • ½ tl kardemummaa
  • (1 rkl perunajauhoja, jos käytät pakastemustikoita)

Valmistusohje

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

2. Sekoita isossa kulhossa kookoshiutaleet, kaurajauhot, suola ja sokeri. Nypi sekaan kookosöljy. Laita taikina lepäämään jääkaappiin vähintään vartiksi. Taikina säilyy hyvin jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään.

3. Laita piirakkavuoan (halk. noin 20 cm) pohjalle mustikat ja kardemumma. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin perunajauhot. Ripottele taikina mustikoiden päälle taikina.

4. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

Resepti: Pipsa Hurmerinta

 

Katso myös:

Mustikka-kookospiirakka, Ruoka.fi

Mummon mustikkakukko, Ruoka.fi

Murupaistos, Kotiliesi.fi

X