Mustikkajäädykekakku
Jäädykekakkuun sopivat mustikoiden ja mansikoiden sijasta myös mustaherukat ja vadelmat.
Ainekset
- 150 g kaura- tai digestivekeksejä
- 1 rkl sokeria
- 75 g voita
täyte
- 3 liivatelehteä
- 1/2 dl sitruunamehua
- 200 g tuorejuustoa
- 1 1/2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 5 dl vispikermaa
- 4 dl mustikoita
päälle
- 2 dl mustikoita
- 3 dl mansikoita
Valmistusohje
1. Murskaa keksit. Sulata voi ja lisää keksimurusiin sokerin kanssa. Vuoraa noin 20 cm:n kokoisen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos pohjan päälle. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia.
2. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita tomu- ja vaniljasokeri juustoon. Vaahdota kerma. Kääntele vaahto juustoseokseen.
3. Soseuta mustikat sauvasekoittimella sileäksi. Kääntele sose juustoseokseen. Liuota kuivaksi puserretut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun. Lisää liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Pakasta torttu.
4. Ota kakku pakastimesta vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista. Koristele pinta tuoreilla mustikoilla ja mansikoilla.
Jäädytetty juustokakku on kesäherkku vailla vertaa:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous