Reseptit

Mustikkakakku

Mustikkakakku hurmaa mehevyydellään kahvipöydässä. Tämän herullisen mustikkakakun pinta on peitetty muruseoksella.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Suvi Laine

Mustikkakakku on kesän ykkösherkku. Se saa tässä ohjeessa herkullista taikinamurua pinnalleen.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustikkakakku, taikina:

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita tai margariinia
  • 1 dl maitoa

Mustikkakakun päälle:

  • 1/2 l mustikoita

muruseos:

  • 25 g voita tai margariinia
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Mustikkakakku leivotaan helposti näin:

1.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, rasva ja maito. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

2. Levitä taikina piirasvuokaan. Ripottele mustikat päälle. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja vehnäjauhot. Ripottele muruseos mustikoiden päälle.

3. Paista mustikkakakku 175 asteen uuninlämmössä kypsäksi. Aikaa kuluu noin puoli tuntia.

Vinkit: Tarjoa mustikkakakku aidon vaniljakastikkeen kanssa. Kokeile myös mummon mustikkapiirakka

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy perinteinen mustikka-piimäleivos

 

X