Mustikkakakku
Mustikkakakku hurmaa mehevyydellään kahvipöydässä. Tämän herullisen mustikkakakun pinta on peitetty muruseoksella.
Ainekset
Mustikkakakku, taikina:
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita tai margariinia
- 1 dl maitoa
Mustikkakakun päälle:
- 1/2 l mustikoita
muruseos:
- 25 g voita tai margariinia
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/2 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Mustikkakakku leivotaan helposti näin:
1.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, rasva ja maito. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
2. Levitä taikina piirasvuokaan. Ripottele mustikat päälle. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja vehnäjauhot. Ripottele muruseos mustikoiden päälle.
3. Paista mustikkakakku 175 asteen uuninlämmössä kypsäksi. Aikaa kuluu noin puoli tuntia.
Vinkit: Tarjoa mustikkakakku aidon vaniljakastikkeen kanssa. Kokeile myös mummon mustikkapiirakka
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy perinteinen mustikka-piimäleivos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous