Reseptit

Mustikkamaito ja pullakorput

Mustikkamaidossa maistuvat lapsuuden kesät. Pullakorppu sopii hienosti maitoon kastettavaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Mustikkamaito tuo lapsuuden kesän kielelle.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • ½ pullapitko
  • 8 dl maitoa
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 l mustikoita

Valmistusohje

Mustikkamaito tehdään Teresa Välimäen ohjeella helposti näin:

1. Leikkaa pullapitko vajaan sentin paksuiksi viipaleiksi ja leikkaa viipaleet kolmioiksi. Nostele palat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paahda 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Jäähdytä pullakorput ja anna kuivua loppuun huoneenlämmössä.

2. Mausta mustikkamaito tomusokerilla ja vaniljasokerilla.

3. Annostele mustikat neljälle syvälle lautaselle ja kaada päälle maito.

4. Nosta mustikkamaito-annokseen 1–2 pullakorppua ja tarjoile.

Vinkki: Kaipaatko lisää herkkuja mustikasta? Tee iki-ihana mustikka-pullavanukas tai aamiaispöytään mustikkamuffinit.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan herkulliset  mustikkapullat

X