Reseptit

Mustikkamojito

Alkoholittoman mustikkamojiton kanssa toimivat mausteiset hoisinbroileripyörykät ja tapenadecrostinit. Jos haluat tehdä terästettyjä mojitoja, lisää juomaan pari senttiä vaaleaa rommia.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl mustikoita
  • 5 lehteä tuoretta minttua
  • 1 tl sokeria
  • 1 limetin mehu
  • sitruunakivennäisvettä
  • runsaasti jäitä

Koristeluun

  • limettilohkoja
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Soseuta mustikat kulhossa haarukalla tai mojitosurvimella. Laita ensin lasin pohjalle mintunlehtiä ja sokeria ja survo ne murskaimella. Lisää sitten lasiin mustikkasose ja limetin mehu, sekoita pohjia myöten. Kaada päälle sitruunakivennäisvesi ja jäät. Sekoita nopeasti. Koristele limettisiivulla ja mintulla.

Tarjoile mausteisten hoisinmarinoitujen broileripyöryköiden ja tapenadecrostinien kanssa.

Skoolataan mojitolla:

960703-greippimojito

Greippimojito

931259-pink-mojito.jpg

Pink mojito

188186-raparperimojito.jpg

Raparperimojito

Kotiliesi.fi: Hileinen mansikkadrinkki

 

X