Reseptit

Mustikkamysli

Myslin saa kätevästi ostettua kaupasta, mutta oletko koskaan yrittänyt valmistaa sitä alusta alkaen itse? Mustikkamyslin valmistukseen tarvitset vain kaurahiutaleita, mustikoita, kookoshiutaleita ja saksanpähkinöitä. Myslin paahtaminen uunissa antaa myslille rapeutta ja ihanan kultaisen sävyn.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 dl isoja kaurahiutaleita
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 3 kokonaista tähtianista
  • 1.5 dl saksanpähkinöitä
  • 2 dl vettä
  • 1.5 dl ruokokidesokeria
  • ¾ dl rypsiöljyä

Lisäksi

  • 2 dl tuoreita tai kuivattuja mustikoita
  • kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
  • hunajaa

Valmistusohje

1. Sekoita kunnolla kulhossa kaura- ja kookoshiutaleet. Jauha tähtianikset tehosekoittimessa hienoksi ja tasaiseksi jauheeksi.

2. Lisää joukkoon saksanpähkinät ja aja tehosekoittimessa vain hetki siten, että pähkinät murskautuvat karkeaksi rouheeksi. Sekoita seos hiutaleiden joukkoon.

3. Kuumenna kattilassa vesi. Sekoita sokeri ja öljy, odota niin kauan kunnes sokeri on täysin sulanut.

4. Levitä kuivat aineet huolellisesti leivinpaperoidulle uunipellille.

5. Valuta neste ohuena nauhana kuivien aineiden päälle ja sekoita samalla käännellen.

6. Paahda mysliä 200 asteessa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia tai kunnes seos saa kauniin värin.

7. Sekoita mysliseosta muutaman kerran paahtumisen aikana. Anna myslin jäähtyä ja lisää kuivatut mustikat.

8. Säilytä mysli kuivassa paikassa. Nostele tarjoilumaljoihin jogurttia, hunajaa, mysliä ja mustikoita.

X