Mustikkapizza
Saisiko olla makea, nopeatekoinen mustikkapizza mozzarellalla ja sinihomejuustolla? Paista vain pohja ja kokoa täytteet sitten päälle.
Ainekset
Pohja:
- 500 g valmista pakastelehtitaikinaa
Kastike:
- 3 dl ranskankermaa
- 1/2 rkl sitruunamehua
- 2 tl viherpippuria
Täyte:
- 100 g sinihomejuustoa
- 10 pientä mozzarellapalloa
- 2 dl mustikoita
- 2 dl suolattuja ja paahdettuja cas hewpähkinöitä
Lisäksi
- 4 rkl hunajaa
- 6 oksaa tuoretta timjamia
- 1 dl tuoreita basilikanlehtiä
- 2 rkl pistaasipähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Sulata taikina ohjeen mukaan, jaa se kahteen osaan ja kauli osiot ohuemmiksi, noin 20 x 25 sentin kokoisiksi levyiksi. Nosta pohjat kaulimen avulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
2. Paista pohjia uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Ota pohjat uunista ja litistä pohjat kaulinta apuna käyttäen.
3. Sekoita kastike, jaa pizzapohjille. Ripottele pinnalle juustot, mustikat ja pähkinät. Lorauta päälle hunajaa ja mausta tuoreilla yrteillä. Älä laita uuniin.
Kesäiset pizzat valmistat myös näillä ohjeilla:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous