Reseptit

Mustikkapizza

Saisiko olla makea, nopeatekoinen mustikkapizza mozzarellalla ja sinihomejuustolla? Paista vain pohja ja kokoa täytteet sitten päälle.

Teksti:
Taina Vuohelainen
Kuvat:
Arto Vuohelainen

Valmistaikinat ovat kiireisen ja laiskan kokin oikotie onneen. Kun taikinan poimii kaupasta valmiina, voi rauhassa panostaa täytteisiin.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 500 g valmista pakastelehtitaiki­naa

Kastike:

  • 3 dl ranskankermaa
  • 1/2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl viherpippuria

Täyte:

  • 100 g sinihomejuustoa
  • 10 pientä mozzarellapalloa
  • 2 dl mustikoita
  • 2 dl suolattuja ja paahdettuja cas­ hewpähkinöitä

Lisäksi

  • 4 rkl hunajaa
  • 6 oksaa tuoretta timjamia
  • 1 dl tuoreita basilikanlehtiä
  • 2 rkl pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Sulata taikina ohjeen mukaan, jaa se kahteen osaan ja kauli osiot ohuemmiksi, noin 20 x 25 sentin kokoisiksi levyiksi. Nosta pohjat kaulimen avulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

2. Paista pohjia uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Ota pohjat uunista ja litistä pohjat kaulinta apuna käyttäen.

3. Sekoita kastike, jaa pizzapohjil­le. Ripottele pinnalle juustot, mus­tikat ja pähkinät. Lorauta päälle hunajaa ja mausta tuoreilla yrteil­lä. Älä laita uuniin.

Kesäiset pizzat valmistat myös näillä ohjeilla:

Nopeat_lohipizzat

Lohi-pikapizzat

Kantarellipitsat

Valkoiset kantarellipizzat

perunapitsat

Perunapitsat

Kotiliesi.fi: Boysenmarja-tortillapizzat

X