Reseptit

Mustikkaportviinikastike paistille

Mustikkaportviinikastike sopii hyvin vaikkapa poronpaistin tai -fileen seuraksi.

Teksti:
Leena Valta

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 1 dl portviiniä
  • 4 dl riistan paistolientä tai vahvaa riista- tai lihalientä
  • 1 dl mustikoita
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 0.5 dl portviiniä
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

Mustikkaportviinikastike sopii hyvin vaikkapa poronpaistin tai –fileen seuraksi.

1. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota niitä voissa 5 minuuttia. Kaada joukkoon viini, vahva riista-tai lihaliemi ja mustikat. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
2. Sekoita maissitärkkelys viinitilkkaan. Kaada viini-jauhoseos kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta
kastike suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
3. Siivilöi kastike ja lisää voi. Sekoita sauvasekoittimella kuohkeaksi kastikkeeksi.

X