Mustikkaportviinikastike paistille
Mustikkaportviinikastike sopii hyvin vaikkapa poronpaistin tai -fileen seuraksi.
Ainekset
- 2 salottisipulia
- 2 rkl voita
- 1 dl portviiniä
- 4 dl riistan paistolientä tai vahvaa riista- tai lihalientä
- 1 dl mustikoita
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 0.5 dl portviiniä
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 2 rkl voita
Valmistusohje
Mustikkaportviinikastike sopii hyvin vaikkapa poronpaistin tai –fileen seuraksi.
1. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota niitä voissa 5 minuuttia. Kaada joukkoon viini, vahva riista-tai lihaliemi ja mustikat. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
2. Sekoita maissitärkkelys viinitilkkaan. Kaada viini-jauhoseos kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta
kastike suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
3. Siivilöi kastike ja lisää voi. Sekoita sauvasekoittimella kuohkeaksi kastikkeeksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous