Mustikkapulla
Mitäpä jos perinteisen mustikkapiirakan sijaan kätkisit marjasaaliin herkulliseen pullaan?
Ainekset
- 2 munaa
- 1.5 dl sokeria
- 2 dl maitoa
- 125 g sulatettua margariinia (rasvaa 60 %)
- 2 tl hienonnettua kardemummaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
väliin:
- 3 dl mustikoita
- 0.5 dl sokeria
pinnalle:
- 2 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Mustikkapulla leivotaan helposti näin:
- Sekoita munat ja sokeri kulhossa esimerkiksi puuhaarukalla. Lisää joukkoon maito, sulatettu hieman jäähtynyt rasva sekä kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.
- Kaada kolmasosa taikinasta voideltuun tasapohjaiseen vuokaan (halkaisija 24–26 cm). Ripottele päälle puolet mustikoista ja sokerista. Tee toinen kerros samalla tavalla. Levitä loput taikinasta pinnalle.
- Paista 175-asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50–55 minuuttia.
- Anna pullan jäähtyä vuoassa 20–30 minuuttia. Kumoa se varovasti ensin toiselle lautaselle ja edelleen tarjoiluastiaan niin, että paistopinta tulee päälle. Anna jäähtyä.
- Siivilöi pullan pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua. Voit myös tehdä tomusokerista ja vedestä kuorrutteen, jolla voit raidoittaa mustikkapullan pinnan. Nauti mustikkapulla maitolasillisen tai hyvän kahvin kanssa.
Vinkki: Kokeile myös pullataikinaan leivottua mustikkapiirakkaa. Piirakkaa leivotaan saman tien koko pellillinen.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivot mustikka-puolukka nyhtöpullan eli tähtipullan.
Kommentit
Mikäköhän tästä pullan tekee?
Kommentit
Mikäköhän tästä pullan tekee?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous