Reseptit

Mustikkapulla

Mitäpä jos perinteisen mustikkapiirakan sijaan kätkisit marjasaaliin herkulliseen pullaan?

Teksti:
Elisa Johansson
Kuvat:
Jorma Marstio

Mustikkapulla hurmaa marjojen tuomalla mehevyydellään ja tomusokeriraidoillaan. Todennäköisesti tämä on kesän paras pulla!

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

14

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 dl maitoa
  • 125 g sulatettua margariinia (rasvaa 60 %)
  • 2 tl hienonnettua kardemummaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta

väliin:

  • 3 dl mustikoita
  • 0.5 dl sokeria

pinnalle:

  • 2 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Mustikkapulla leivotaan helposti näin:

  1. Sekoita munat ja sokeri kulhossa esimerkiksi puuhaarukalla. Lisää joukkoon maito, sulatettu hieman jäähtynyt rasva sekä kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.
  2. Kaada kolmasosa taikinasta voideltuun tasapohjaiseen vuokaan (halkaisija 24–26 cm). Ripottele päälle puolet mustikoista ja sokerista. Tee toinen kerros samalla tavalla. Levitä loput taikinasta pinnalle.
  3. Paista 175-asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50–55 minuuttia.
  4. Anna pullan jäähtyä vuoassa 20–30 minuuttia. Kumoa se varovasti ensin toiselle lautaselle ja edelleen tarjoiluastiaan niin, että paistopinta tulee päälle. Anna jäähtyä.
  5. Siivilöi pullan pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua. Voit myös tehdä tomusokerista ja vedestä kuorrutteen, jolla voit raidoittaa mustikkapullan pinnan. Nauti mustikkapulla maitolasillisen tai hyvän kahvin kanssa.

Vinkki: Kokeile myös pullataikinaan leivottua mustikkapiirakkaa. Piirakkaa leivotaan saman tien koko pellillinen.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivot mustikka-puolukka nyhtöpullan eli tähtipullan.

X