My Berry Forest: Pehmeä lakritsipuuro sitruunakermalla

My Berry Forest: Pehmeä lakritsipuuro sitruunakermalla 

Mainos
2 annosta
30-60 min
Keskitaso
Tämä mausteinen kvinoa-kaurapuuro viettelee lakritsin ja kardemumman pehmeän makeilla sävyillään. Puuron kruunaavat kurkumalla maustettu raikas sitruunakerma sekä karamellisoidut lakritsipähkinät. Puuro on vegaani ja gluteeniton.

Ainekset

Kvinoa-kaurapuuro:

1 dl kvinoaa
1 dl vettä + 1,5 dl kookosmaitoa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vettä + 1,5 dl kookosmaitoa
4 Urtekram kokonaista kardemummaa jauhettuna
2 1/2 tl (tai maun mukaan) Urtekram lakritsijauhetta
1/8 tl suolaa

Sitruunakerma:

1 dl kookoskermaa (laita kookosmaitotölkki jääkaappiin yöksi!)
1 rkl sitruunamehua
2 tl vaahterasiirappia
1/2 tl Urtekram kurkumaa
ripaus mustapippuria

Karamellisoidut lakritsipähkinät:

1/2 dl pilkottuja cashew-pähkinöitä
2 tl kookosöljyä
1 tl vaahterasiirappia
1/2 tl Urtekram lakritsijauhetta
3 Urtekram kokonaista kardemummaa jauhettuna
ripaus suolaa

Valmistusohje

Huom. tässä reseptissä tarvitaan 2 tölkkiä kookosmaitoa, toisen voi säilyttää huoneenlämmössä (puuron sekaan menevä) ja toisen täytyy antaa jähmettyä jääkaapissa yön yli (sitruunakermaa varten).

Valmista ensin karamellisoidut lakritsipähkinät:

1. Pilko cashew-pähkinät ja jauha kardemumman siemenet.

2. Lisää pannulle kookosöljy, vaahterasiirappi ja mausteet ja sekoita. Anna seoksen sulaa hetki ja lisää joukkoon pilkotut pähkinät.

3. Paahda seosta pannulla sekoitellen kunnes pähkinät ovat kullanruskeita.

4. Anna jäähtyä.

Tee seuraavaksi sitruunakerma:

1. Kaavi 1 dl jähmettynyttä kookoskermaa tölkistä.

2. Vatkaa kookoskerma muiden ainesten kanssa kunnes vaahto on kuohkeaa.

Valmista viimeisenä lakritsipuuro:

1. Jauha kardemumman siemenet.

2. Huuhtele kvinoa.

3. Kiehauta 1 dl vettä ja 1,5 dl kookosmaitoa ja lisää kvinoa. Keitä kannen alla pienellä lämmöllä hiljalleen kiehuen 10 minuuttia.

4. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, 1 dl vettä, 1,5 dl kookosmaitoa ja jauhettu kardemumma. Sekoita hyvin.

5. Anna hautua kannen alla välillä sekoittaen 5-8 minuuttia kunnes puuro sopivan pehmeää. Lisää tarvittaessa nestettä (vettä tai kookosmaitoa).

6. Lisää viimeisenä joukkoon raakalakritsijauhe hyvin sekoittaen. Suosittelen lisäämään jauheen 1 tl kerrallaan välillä maistaen, kunnes puuro maistuu pehmeän lakritsiselta.

7. Tarjoile puuro sitruunakerman sekä karamellisoitujen lakritsipähkinöiden kanssa.

My Berry Forest -blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Avainsanat