Reseptit

Mysliletut hunajaisen jogurtin ja mehustettujen mansikoiden kera

Kesäloman herkkuaamupalaksi tarjotaan myslilettuja hunajaisen jogurtin ja mehustettujen mansikoiden kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Letut:

  • 3 dl maitoa
  • 2 dl mysliä (ei muromysliä)
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 iso kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl täysruokosokeria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • öljyä paistamiseen

Jogurtti:

  • 4 dl paksua kreikkalaista jogurttia
  • 1.5 rkl hunajaa
  • 2 rkl sitruunamehua

Mansikat:

  • 0.5 l mansikoita
  • 2 rkl tomusokeria
  • 0.5 tl kanelia

pinnalle:

  • 4 rkl mysliä

Valmistusohje

1. Vispilöi kulhossa maidon joukkoon mysli ja vehnäjauhot. Lisää sitten kananmuna ja muut aineet. Sekoita tasaiseksi ja jätä taikina hetkeksi turpoamaan. Paista taikinasta keskikokoisia lettuja öljyssä paistinpannulla.

2. Mausta jogurtti hunajalla ja sitruunamehulla.

3. Lohko mansikat ja laita kattilaan. Lisää tomusokeri ja kaneli. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita ja nosta kattila liedeltä.

4. Laita lettu kulhoon tai lautaselle ja lusikoi päälle jogurttia sekä mansikoita. Ripottele pinnalle mysliä ja tarjoile.

X