Reseptit

Myslipatukat

Omatekoiset myslipatukat ovat kuitupitoisia herkkuja, jotka antavat sopivasti puhtia loppupäivään. Tässä reseptissä patukat syntyvät pähkinöistä, siemenistä ja rusinoista.

Teksti:
Katri Schröder

Myslipatukoissa on ihania rusinasattumia.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 dl neljänviljan hiutaleita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl hienonnettua saksanpähkinää
  • 150 g voita
  • 1.5 dl muscovadosokeria
  • 2 rkl siirappia
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 0.5 tl kanelia
  • ripaus suolaa
  • 1 dl rusinoita

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja paahda uunipannulla 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Kuumenna kattilassa rasva, sokeri ja siirappi niin, että rasva sulaa kokonaan. Sekoita tasaiseksi ja mausta sitruunamehulla, kanelilla ja suolalla. Lisää jäähtynyt kuivaseos ja rusinat, sekoita tasaiseksi.

3. Levitä seos levyksi leivinpaperoidulle uunipellille (noin 24 x 20 cm) tai -vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes levy on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

4. Nosta levy puoleksi tunniksi pakastimeen kovettumaan ja jaa se noin 15 annospalaan.

X