Reseptit

Näkkärisandwich

Näkkärisandwichin hummus valmistetaan proteiinipitoisesta maitorahkasta. Täytetyt näkkärit sopivat mainiosti syötäväksi salitreenin jälkeen.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 näkkileipää
  • 100 g kalkkunaleikkelettä
  • 12 kirsikkatomaattia
  • 1 dl korianterin­ tai basilikanlehtiä
  • rouhaisu mustapippuria myllystä

Maitorahkahummus

  • 250 g maitorahkaa
  • 3 rkl tahinitahnaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 2 tl seesaminsiemenöljyä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin maitorahka­hummus. Sekoita kulhossa mai­torahka, tahinitahna ja sitruuna­mehu. Kuori ja hienonna valkosi­pulinkynsi ja lisää maitorahka­seoksen joukkoon. Mausta seesa­minsiemenöljyllä ja suolalla.

2. Lusikoi maitorahkahummusta näkkileiville reippaasti. Annok­sesta tulee reilusti hummusta. Loppu tahna säilyy jääkaapissa 2–3 vuorokautta.

3. Huuhtele ja viipaloi kirsikkato­maatit. Laita puolelle näkkäreistä kalkkunaleikkelettä ja kirsikkatomaatteja hummuksen päälle. Lisää vielä korianterin­ tai basili­kanlehdet. Rouhaise päälle mustapippuria.

4. Laita loput näkkärit kansiksi täytettyjen näkkärien päälle. Syö heti tai pakkaa rasiaan. Jos näk­käriä ei syö heti täyttämisen jäl­keen, näkkäri pehmenee hieman tahnan takia.

Lisää kivoja leipiä välipalaksi:

Seura_PH_avokadoleipä

Parsaa, avokadoa ja maalaisleipää

kurpitsatahnalla päällystetyt leivät

Kurpitsatahnalla päällystetyt leivät

vehreä välipalaleipä

Vehreä välipalaleipä

Kotiliesi.fi: Klassiset kurkkuleivät

X