Naudanlihavartaat ja maapähkinäkastike
Maapähkinäkastike täydentää naudanlihasta valmistetut vartaat. Lautaselle kannattaa lisätä myös runsaasti rucolaa.
Ainekset
- 600 g naudan ulkofileetä
- tilkka rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
kastike:
- 1 dl rouheista maapähkinävoita
- 1 limetti
- 1 dl kookoskermaa
- 1 rkl soijaa
- 1 salottisipuli kuorittuna ja lohkottuna
- 1 punainen chilipalko siemenet poistettuna
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- ripaus suolaa ja sokeria
- ripaus mustapippuria
- varrastikkuja
Lisäksi:
- 1 ruukku rucolaa
Valmistusohje
Naudanlihavartaat ja maapähkinäkastike tarjoillaan rucolapedillä.
1. Ota ulkofilee huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
2. Valmista kastike. Mittaa maapähkinävoi kulhoon ja notkista se limetin mehulla. Mittaa tehosekoittimeen loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kastike käsin notkistettuun maapähkinävoihin. Tarkista maku.
3. Leikkaa filee ensin noin 2 sentin paksuisiksi pihveiksi. Leikkaa jokainen pihvi vielä pitkittäin kolmeen osaan, jotta saat paksuja suikaleita. Pujota
lihasuikaleet pitkittäin liotettuihin varrastikkuihin, sipaise pintoihin rypsiöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Grillaa tai paista pannulla vartaisiin kauniin ruskea pinta.
4. Asettele vadille runsaasti rucolaa ja lihavartaat. Tarjoile maapähkinäkastikkeen kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous