Reseptit

Naudanlihavartaat ja maapähkinäkastike

Maapähkinäkastike täydentää naudanlihasta valmistetut vartaat. Lautaselle kannattaa lisätä myös runsaasti rucolaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g naudan ulkofileetä
  • tilkka rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

kastike:

  • 1 dl rouheista maapähkinävoita
  • 1 limetti
  • 1 dl kookoskermaa
  • 1 rkl soijaa
  • 1 salottisipuli kuorittuna ja lohkottuna
  • 1 punainen chilipalko siemenet poistettuna
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • ripaus mustapippuria
  • varrastikkuja

Lisäksi:

  • 1 ruukku rucolaa

Valmistusohje

Naudanlihavartaat ja maapähkinäkastike tarjoillaan rucolapedillä.

1. Ota ulkofilee huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.

2. Valmista kastike. Mittaa maapähkinävoi kulhoon ja not­kista se limetin mehulla. Mittaa tehosekoittimeen loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kas­tike käsin notkistettuun maa­pähkinävoihin. Tarkista maku.

3. Leikkaa filee ensin noin  2 sentin paksuisiksi pihveiksi.  Leikkaa jokainen pihvi vielä  pitkittäin kolmeen osaan, jotta  saat paksuja suikaleita. Pujota
lihasuikaleet pitkittäin liotet­tuihin varrastikkuihin, sipaise pintoihin rypsiöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Grillaa tai paista pannulla var­taisiin kauniin ruskea pinta.

4. Asettele vadille runsaasti rucolaa ja lihavartaat. Tarjoile maapähkinäkastikkeen kera.

X