Reseptit

Nauris-salvialeivät

Nauris-salvialeivät tarjoillaan valmistuksen jälkeen lämpimänä. Kokeile esimerkiksi keittolounaan kaverina.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g nauriita
  • 2 dl nauriiden keitinlientä
  • 2 rkl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 30 g hiivaa
  • 10 dl sämpyläjauhoja

pinnalle:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • tuoreita salvianlehtiä

Valmistusohje

1. Kuori nauriit ja keitä lohkottuina pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta nauriit ja säästä 2 dl keitinliemestä. Survo
nauriit soseeksi ja lisää joukkoon keitinliemi, siirappi, suola ja oliiviöljy. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

2. Murenna sekaan hiiva ja sekoita huolella. Alusta jauhojen kanssa kiinteäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota noin 45 minuuttia.

3. Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo taikinasta jauhoja apuna käyttäen pitkulaisia leipiä. Anna kohota peiteltynä 20 minuuttia. Kasta salvianlehdet oliiviöljyssä ja paina lehdet leipien pinnalle.

4. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoa leivät lämpiminä.

X