Reseptit

Nopea kasvis-pinaattipastasalaatti

Tässä on salaatti, joka maistuu niin viikonloppuna kuin työpaikkaeväänäkin. Valmista nopea kasvis-pinaattipastasalaatti esimerkiksi sunnuntaina.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt valmiita pinaattiravioleja
  • 100 g kikherneitä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 isoa pihvitomaattia
  • 1 l tuoretta pinaattia
  • 2‒3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl hienonnettua timjamia
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Valmiit raviolit nopeuttavat ruuanlaittoa. Tämä salaatti on myös helppo ottaa evääksi.

1. Keitä raviolit pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä ne nopeasti kylmän veden alla.

2. Valuta kikherneet. Hienonna valkosipulinkynnet. Lohko pihvitomaatit ja poista siemenet. Kuutioi hedelmäliha. Huuhtele ja kuivaa pinaatti.

3. Kuumenna oliiviöljy isolla paistinpannulla ja kuullota siinä valkosipuli. Lisää sitten kikherneet ja pinaatti. Paista hetki ja lisää tomaattikuutiot. Anna kuumentua ja mausta seos timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Kääntele joukkoon raviolit.

4. Jaa salaatti lautasille. Viimeistele tuoreella basilikalla ja tarjoile heti.

Katso myös:

Pinaattipasta, Ruoka.fi

Kikherne-sipulisalaatti, Ruoka.fi

Pinaatti-linssipata, Kotiliesi.fi

X