Nopeat mansikka-raparperipiiraat
Mansikat ja raparperi on klassinen ja ihanan kesäinen yhdistelmä. Rennosti pienten avopiirakoiden eli galetten muotoon leivotut kesäherkut on nopea tehdä valmiista lehtitaikinalevystä.
Ainekset
Nopeat mansikka-raparperipiiraat:
- 5 levyä pakastevoi- tai lehtitaikinaa
- 0,5 l mansikoita
- 0,5 l raparperia viipaleina
- 1 dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- ripaus kardemummaa
- 1 kananmuna voiteluun
Tarjoiluun
- tomusokeria ja vaniljajäätelöä
Valmistusohje
1. Nosta taikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle.
2. Puhdista mansikat ja viipaloi ne. Sekoita kulhossa mansikoiden ja raparperiviipaleiden joukkoon sokeri, perunajauhot ja kardemumma.
3. Leikkaa levyt kahtia ja kauli paloja hieman suuremmiksi. Pistele pohjat haarukalla. Lusikoi keskelle mansikkaraparperiseosta ja kääntele reunat hieman täytteen päälle ylöspäin. Voitele reunat kevyesti vispatulla kananmunalla.
4. Paista piiraita 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Jäähdytä hieman ja koristele tomusokerilla. Tarjoile vaniljajäätelön kera.
Lisää jälkiruokia mansikasta ja raparperista:
Kotiliesi.fi: Mansikkajälkiruoka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous