Reseptit

Nopeat pähkinä-kinuskileivokset

Jos paahdettuja pähkinöitä jää pähkinä-kinuskileivosten kokoamisen jälkeen yli, ne sopivat sellaisinaan naposteltaviksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt/ 6 kpl lehtitaikinalevyjä

Paahdetut pähkinät:

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl hunajaa
  • 200 g erilaisia pähkinöitä maun mukaan
  • 2 tl raastettua sitruunan kuorta
  • ripaus sormisuolaa

täyte:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria

viimeistelyyn:

  • 1 dl valmista kinuskikastiketta

Valmistusohje

1. Levitä lehtitaikinalevyt leivinpaperilla peitetylle uunipellille sulamaan. Leikkaa sulaneet levyt kolmeen osaan. Pistele levyt haarukalla ja paista niitä 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Jäähdytä. Jos levyt kohoavat kovasti, paina niitä hieman matalammiksi.

2. Sulata voi ja hunaja paistinpannulla ja lisää joukkoon pähkinät. Paista muutama minuutti keskilämmöllä. Mausta sitruunan kuoriraasteella ja ripauksella suolaa. Kaada seos leivinpaperin päälle jäähtymään hetkeksi. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi.

3. Vaahdota kuohukerma ja mausta vaahto vaniljasokerilla.

4. Lusikoi joka kolmannelle levylle kermavaahtoa ja ripottele päälle pähkinärouhetta. Tee kaksi uutta kerrosta samaan tapaan ja viimeistele pinta kinuskikastikkeella.

X