Reseptit

Nyhtökaura-hodarit

Kokeile nyhtökauraa hodareissa. Nämä nyhtökaura-hodarit maustetaan cajun-mausteseoksella, chilikastikkeella ja kaffirlimen lehdillä. Tee vielä kylkeen coleslaw.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Nyhtökaurahodari on muheva ja ihana.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt/ 250 g nyhtökauraa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl cajunmausteseosta
  • 2 kaffirlimen lehteä murskattuna

Värikäs coleslaw

  • 1/2 pieni varhaiskaali
  • 1 punasipuli
  • nippu retiisejä
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • 8 kpl hodarisämpylöitä
  • lehtisalaattia
  • hyvää valmista chilikastiketta

Valmistusohje

1. Valmista ensin coleslaw. Suikaloi kaali, punasipuli ja retiisit. Sekoita niiden joukkoon kulhossa ranskankerma, sitruunamehu, suolaa ja mustapippuria. Jätä maustumaan.

2. Hienonna nyhtökauraa veitsellä tarvittaessa. Kuumenna öljy pannulla ja lisää nyhtökaura, cajunmauste sekä murskatut kaffirlimen lehdet. Paista hetki ja nosta sivuun.

3. Halkaise hodarisämpylät ja kuumenna niitä paistinpannulla tai grillissä.

4. Täytä sämpylät coleslawlla, salaatilla, chilikastikkeella ja nyhtökauralla ja nauti.

Lisää herkkuja nyhtökaurasta:

Nyhtokaura

Nyhtökaura, mainio vaihtoehto lihalle – näin teet siitä ruokaa helposti ja nopeasti

Kotiliesi.fi: Meksikolainen nyhtökaurasalaatti Nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizza

X