Reseptit

Nyhtökaura-kasvissalaatti

Nyhtökaurassa yhdistyvät ravintorikkaus, ekologisuus, maukkaus, käyttövalmius sekä monipuolisuus. Tässä salaatissa on sopivassa suhteessa rapeutta, raikkautta, suolaisuutta ja hapokkuutta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Nyhtökaura-kasvissalaatti saa arominsa kasviksista ja itämaisista mauista.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni kesäkaali
  • 2 punasipulia
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 2 porkkanaa
  • 1 pkt Kaffir lime, sesame & ginger -nyhtökauraa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 dl rouhittuja maapähkinöitä
  • 1 dl hienonnettua thaibasilikaa

Kastike

  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • ripaus sokeria
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 1 valkosipulin kynsi murskattuna

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa. Jätä maustumaan.

2. Suikaloi kesäkaali, punasipulit, kesäkurpitsa, paprika ja porkkanat ohuiksi pitkiksi suikaleiksi.

3. Hienonna nyhtökauraa tarvittaessa veitsellä. Kuumenna seesamiöljy pannulla ja paahda nyhtökauraa siinä hetki. Jäähdytä.

4. Sekoita kasvikset, nyhtökaura ja kastike keskenään isossa kulhossa.

5. Jaa salaatti lautasille ja ripottele pinnalle rouhitut maapähkinät ja thaibasilika.

Nyhtökaurasta on moneksi: 

Nyhtokaurapyttipannu

Nyhtökaurapyttipannu

Nyhtokauraburgerit

Nyhtökauraburgerit

Nyhtokaurapizza

Nyhtökaurapizzat

Kotiliesi.fi: Meksikolainen nyhtökaurasalaatti

X