Nyhtöpossu ja tomaatti-chilikastike
Tuntikausia uunissa paahtunut liha on kätevintä repiä suikaleiksi sormin. Lisänä paistettua sipulia ja tomaatti-chilikastiketta.
Ainekset
- 1,5 kg possun kasleria (mahdollisimman rasvaista)
- 1 rkl juustokuminan siemeniä
- 2 tl korianterinsiemeniä
- 1–2 tl chilirouhetta
- 1 rkl savustettua paprikajauhetta
- 3 rkl fariinisokeria
- 1 tl rouhittuja mustapippureita
- 2 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
kastike
- 3 rkl öljyä
- 3 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 silputtu sipuli
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 purkki säilyketomaatteja
- 1 liha- tai kasvisliemikuutio
- 1 dl vettä tai valkoviiniä
- 2 tl chilitahnaa
- tai 2 paahdettua ja hienonnettua chilipalkoa
- 1 tl savustettua paprikajauhetta
- 1 tl sokeria
- 1 tl oreganoa
- suolaa, mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Sekoita kaikki mausteet, fariinisokeri ja öljy keskenään. Hiero seos lihan pintaan. Pane liha uunivuokaan ja lorauta pohjalle vähän vettä. Peitä vuoka tiiviisti kaksinkertaisella alumiinifoliolla.
2. Kypsennä liha uunin keskiosassa noin 5–6 tuntia tai kunnes liha on niin kypsää, että sen saa sormin revittyä paloiksi. Jos lihan pinta ei ole tarpeeksi paahteinen, poista folio, valuta vuoan pohjalle kertynyt liemi pois ja kypsennä lihapalaa 225-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin ruskea.
3. Nosta kypsä lihapala leikkuulaudalle, ja revi sormin tortillaleipien sisään laitettaviksi paloiksi. Tarjoa lihan kanssa tomaatti-chilikastiketta ja öljyssä paistettuja sipulirenkaita.
Tomaatti-chilikastike
Kuumenna silputtu sipuli ja valkosipulimurska öljyssä. Lisää tomaattipyree ja anna kiehahtaa. Kaada kattilaan tomaatit ja lisää vesi tai viini. Murenna sekaan liemikuutio. Mausta kastike chilillä, paprikajauheella, sokerilla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Anna hautua parikymmentä minuuttia ja lisää oregano. Anna kastikkeen jäähtyä.
Lisää herkkuja porsaan kaslerista:
Kotiliesi.fi: Nachopelti nyhtöpossusta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous