Oliivileipä
Tämä vuokaleipä saa makua oliiveista, pähkinöistä ja yrteistä. Nauti oliivileipä esimerkiksi keittolounaan kylkiäisenä.
Ainekset
- 5 dl haaleaa vettä
- 50 g hiivaa
- ripaus sokeria
- noin 12 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 300 g karkeaksi paloiteltuja oliiveja
- 1 rkl timjamia
- 1 rkl oreganoa
Voiteluun
- oliiviöljyä
Pinnalle
- pistaasi- tai saksanpähkinöitä
Valmistusohje
Itse tehdyn herkullisen vuokaleivän sattumina on oliiveja ja pähkinöitä, mausteena yrttejä.
1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Käytä sen verran jauhoja, että saat pehmeän ja kimmoisan taikinan. Lisää öljy ja yrttimausteet alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä tunnin verran.
2. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahtia ja pyörittele palat pitkänomaisiin vuokiin sopiviksi leiviksi. Voitele vuoat ja painele leivät vuokiin. Anna kohota, sivele pinta öljyllä. Lisää pinnalle pähkinöitä ja oliiviviipaleita.
3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous