Reseptit

Oliivileipä

Tämä vuokaleipä saa makua oliiveista, pähkinöistä ja yrteistä. Nauti oliivileipä esimerkiksi keittolounaan kylkiäisenä.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl haaleaa vettä
  • 50 g hiivaa
  • ripaus sokeria
  • noin 12 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 300 g karkeaksi paloiteltuja oliiveja
  • 1 rkl timjamia
  • 1 rkl oreganoa

Voiteluun

  • oliiviöljyä

Pinnalle

  • pistaasi- tai saksanpähkinöitä

Valmistusohje

Itse tehdyn herkullisen vuokaleivän sattumina on oliiveja ja  pähkinöitä, mausteena yrttejä.

1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Käytä sen verran jauhoja, että saat pehmeän ja kimmoisan taikinan. Lisää öljy ja yrttimausteet alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä tunnin verran.

2. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahtia ja pyörittele palat pitkänomaisiin vuokiin sopiviksi leiviksi. Voitele vuoat ja painele leivät vuokiin. Anna kohota, sivele pinta öljyllä. Lisää pinnalle pähkinöitä ja oliiviviipaleita.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

X