Reseptit

Omena-jogurttijälkiruoka

Omena-jogurttiherkku mausteenaan ripaus kardemummaa on helppotekoinen ja raikas jälkiruoka. Kokoa jälkiruoka pieniin kulhoihin tai juomalaseihin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l maustamatonta jogurttia
  • (tilkka kuohukermaa)
  • 1 tl kardemummaa
  • 1–1 1/2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl manteleita

Omenahilloke:

  • 4 kirpeää omenaa
  • 1/2 sitruunan mehu + tilkka vettä
  • sokeria maun mukaan

Valmistusohje

1. Valuta jogurtti kiinteämmäksi kahdessa erässä suodatinpaperilla vuoratussa kahvinsuodattimessa.

2. Mausta jogurtti kardemummalla, vaniljalla ja tomusokerilla. Lisää halutessasi jogurttiin vähän kermaa.

3. Rouhi mantelit isohkoiksi paloiksi. Paahda rouhetta hetki pannulla sekoitellen. Kevyt paahtaminen antaa manteleille mukavan aromin. Jäähdytä rouhe.

4. Kuori ja paloittele omenat kattilaan. Lisää sitruunamehua, vesitilkka ja sokeria maun mukaan. Hauduta palat pehmeiksi. Anna hillokkeen jäähtyä.

5. Kokoa jälkiruoka pieniin kulhoihin tai juomalaseihin. Pohjalle ensin kerros omenahilloketta, sitten kerros mantelirouhetta, päällimmäiseksi jogurttia ja pinnalle mantelirouhetta.

Lisää ihania jälkiruokia omenasta:

971575-omenakiisseli.jpg

Omenakiisseli

758199-kaura-omenapaistos_Rista.jpg

Kaura-omenapaistos

Kinuskiomenat

Kinuski-uuniomenat

Kotiliesi.fi: Omena-marjavokki ja kaneli-valkosuklaamousse

X