Omena-jogurttijälkiruoka
Omena-jogurttiherkku mausteenaan ripaus kardemummaa on helppotekoinen ja raikas jälkiruoka. Kokoa jälkiruoka pieniin kulhoihin tai juomalaseihin.
Ainekset
- 1 l maustamatonta jogurttia
- (tilkka kuohukermaa)
- 1 tl kardemummaa
- 1–1 1/2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl manteleita
Omenahilloke:
- 4 kirpeää omenaa
- 1/2 sitruunan mehu + tilkka vettä
- sokeria maun mukaan
Valmistusohje
1. Valuta jogurtti kiinteämmäksi kahdessa erässä suodatinpaperilla vuoratussa kahvinsuodattimessa.
2. Mausta jogurtti kardemummalla, vaniljalla ja tomusokerilla. Lisää halutessasi jogurttiin vähän kermaa.
3. Rouhi mantelit isohkoiksi paloiksi. Paahda rouhetta hetki pannulla sekoitellen. Kevyt paahtaminen antaa manteleille mukavan aromin. Jäähdytä rouhe.
4. Kuori ja paloittele omenat kattilaan. Lisää sitruunamehua, vesitilkka ja sokeria maun mukaan. Hauduta palat pehmeiksi. Anna hillokkeen jäähtyä.
5. Kokoa jälkiruoka pieniin kulhoihin tai juomalaseihin. Pohjalle ensin kerros omenahilloketta, sitten kerros mantelirouhetta, päällimmäiseksi jogurttia ja pinnalle mantelirouhetta.
Lisää ihania jälkiruokia omenasta:
Kotiliesi.fi: Omena-marjavokki ja kaneli-valkosuklaamousse
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous