Omena-kinkku focaccia
Omena sopii suolaisiinkin leivonnaisiin, kuten esimerkiksi näiden herkullisten focaccialeipien kirpeäksi koristukseksi. Savukinkku tuo leipiin suolaisuutta.
Ainekset
- 25 g hiivaa
- 3 dl vettä
- 0.5 tl suolaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 7–8 dl vehnäjauhoja
Päälle
- 2–3 rkl öljyä
- 2 isoa omenaa
- 70 g savukinkkua tai ilmakuivattua kinkkua
- tuoretta rosmariinia
- 1 tl sormisuolaa
Valmistusohje
1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola ja öljy, alusta jauhot taikinaan. Anna taikinan kohota puolisen tuntia ja kaada se leivinpöydälle. Vaivaa pois ilmakuplat ja jaa taikina neljään osaan. Kauli taikinapalat ohuiksi soikeiksi leiviksi. Anna leipien kohota hetki leivinpaperin päällä.
2. Sivele leivät öljyllä, painele pintaa omenalohkoja ja rosmariininoksia. Tee kinkuista pieniä ruusukkeita ja paina ne kiinni leipiin. Ripottele pinnalle sormisuolaa.
3. Paista focacciat 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Tarjoa leivät vastapaistettuina.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous