Reseptit

Omena-luumuhillo

Itsetehtyä hilloa on vaikea päihittää! Omena-luumuhillossa maistuvat ihanasti mausteinen kaneli ja tähtianis.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Omena-luumuhillo maustetaan kanelilla ja tähtianiksella. Nauti ihana itse tehty hillo herkkujuustojen tai pannukakkujen kanssa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

40

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omena-luumuhillo

  • 1 kg omenia
  • 1 kg luumuja
  • 3 dl vettä
  • 2 kanelitankoa
  • 2 tähtianista
  • 1 kg hillosokeria

Valmistusohje

Omena-luumuhillo valmistuu helposti näin:

1.Kuori ja halkaise omenat. Poista niistä kannat sekä siemenkodat ja paloittele omenanpuolikkaat.

2. Kasta luumut hetkeksi kuumaan veteen. Kuori ja halkaise luumut ja poista niistä kivet. Paloittele luumunpuolikkaat.

3. Pane omenat, luumut, vesi, kanelitangot ja tähtianikset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin viisi minuuttia. Lisää hillosokeri ja jatka keittämistä noin viisi minuuttia.

4. Kuori vaahto pinnalta pois ja jaa hillo pestyihin ja kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje tölkit heti ja säilytä omena-luumuhillo viileässä.

Vinkki: Kokeile myös kanelilta maistuvaa omenahilloketta tai iki-ihanaa mausteista omenahilloa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet suklaisen luumuhillon

X