Omenacharlotte
Aterian kruunaa paahdettujen pullaviipaleiden sisään kätketty omenacharlotte. Tarjoile omenacharlotte kylmän kinuskivaahdon kanssa.
Ainekset
- 1 (noin 500 g) pullapitko
- 25 g voita
Täyte
- 1.5 dl kultarusinoita
- 2 rkl rommia
- 1 kg omenoita
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 dl sokeria
- 1 sitruunan kuoriraaste
- 4 rkl aprikoosihilloa
- 2 rkl hunajaa
Lisäksi
- 2 dl kinuskikermaa
Valmistusohje
1. Voitele huolella noin 1,5 litran vetoinen korkeareunainen reiällinen kakkuvuoka. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita rusinat rommin kanssa ja anna liota täytteen teon ajan.
2. Kuori ja lohko omenat kahdeksaan osaan. Poista siemenet. Pese sitruuna huolella ja raasta kuori talteen. Pirskota omenoiden joukkoon sitruunamehu ja mausta sokerilla. Sulata kattilassa voi ja lisää omenalohkot. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 10 minuuttia, välillä sekoittaen. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon rusinat, sitruunaraaste, aprikoosihillo ja hunaja.
3. Viipaloi pullapitko. Kuumenna rasva pannulla ja paista pullaviipaleet pannulla kullanruskeiksi. Peitä vuoan pohja, ulko- ja sisäreunat pullaviipaleilla. Leikkaa tarvittaessa niitä muotoonsa, saadaksesi tiiviin pinnan. Täytä väliosa varovasti omenaseoksella. Nosta päälle loput pullaviipaleet tai taita korkeat pullaviipaleet pohjaksi. Peitä vuoka leivinpaperilla ja foliolla.
4. Nosta vuoka vesihauteeseen niin, että puolet vuoan ulkopinnasta peittyy veteen. Kypsennä uunin keskitasossa tunnin ajan. Nosta puolessa välissä kypsennystä jokin paino vuoan päälle, esim. pieni valurautapannu. Anna vuoan jäähtyä ja vetäytyä huolella ritilän päällä ennen kumoamista.
5. Kumoa vuoka varovasti tarjoiluvadille. Vaahdota kinuskikerma löysäksi vaahdoksi. Leikkaa omenacharlotte annospaloiksi ja tarjoile kylmän kinuskivaahdon kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous