Reseptit

Omenaempanadat

Latinomaiden tutut empanadat eli pienet piiraat täytetään omenilla. Omenaempanadat ovat mainio syksyn suolainen tarjottava.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina

  • 150 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 4 rkl Kylmää vettä

Täyte

  • 2 omenaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl voita ja öljyä
  • 1/2 keltainen paprika
  • 1/2 keltainen chilipaprika
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl salviaa
  • 0.5 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 dl pinjansiemeniä

Voiteluun

  • muna

Valmistusohje

1. Valmista taikina. Sekoita pehmeä voi, jauhot ja suola monitoimikoneessa tai sormin nyppien. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Taita kolmeen osaan ja käännä pituussuuntaan eteesi. Kauli uudelleen ja toista kaulimis- ja taittamisvaihe muutaman kerran. Kääri taikina kelmuun ja anna kovettua kylmässä puolisen tuntia.

2. Valmista täyte. Kuori ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota pannulla voi-öljyseoksessa. Poista paprikasta ja chilistä siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi. Lisää pannulle omenapalojen kanssa. Mausta ja sekoita ainekset keskenään. Anna täytteen mehustua hetki. Lisää pinjansiemenet ja anna jäähtyä.

3. Kauli taikina ohueksi levyksi. Ota taikinasta muotilla (halkaisijaltaan 9–10 cm) pyöreitä pohjia. Nosta jokaiselle pohjalle lusikallinen täytettä. Nipistä reunat kiinni ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Voitele munalla ja paista 225-asteessa 12–14 minuuttia, kunnes pasteijat ovat kauniin ruskeita.

Lisää leivonnaisia omenasta:

omenafoccacia

Omena-kinkku focaccia

988084-taytetyt_croissantit.jpg

Täytetyt pikacroissantit

 733550-leipaa.jpg
X