Reseptit

Omenainen broilerimureke ja uunikasvikset

Omena tuo broilerimurekkeeseen pirskahduksen makeutta ja mehevyyttä, taatelit jännittävän lisävivahteen.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Omena tuo broilerimurekkeeseen pirskahduksen makeutta ja mehevyyttä, taatelit jännittävän lisävivahteen.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 1/2 dl kevytmaitoa
  • 400 g broilerinjauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl ras el hanout -mausteseosta
  • 1 omena
  • 6 kuivattua pehmeää taatelia

Vuoan Voiteluun

  • 1 tl öljyä

lisäksi

  • 500 g perunoita, yleislajike
  • 200 g porkkanaa
  • 150 g palsternakkaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Omenainen broilerimureke ja uunikasvikset tehdään helposti näin:

1. Mittaa korppujauhot ja kevytmaito kulhoon. Anna turvota 5 minuuttia.Sekoita joukkoon broilerinjauheliha, kananmuna, suola ja ras el hanout -mausteseos. Kuori omena ja raasta karkeaksi raasteeksi omenakotaan saakka. Viipaloi taatelit. Sekoita jauhelihaseoksen joukkoon omenaraaste ja taatelit.

2. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä. Kaada mureketaikina vuoan keskelle ja muotoile noin 15 sentin pituiseksi pötköksi. Murekkeen voi paistaa myös pyöreässä vuoassa ja uunikasvikset kypsennetään leivinpaperin päällä pellillä.

3. Pese perunat huolellisesti kylmällä vedellä ja juuresharjalla, leikkaa lohkoiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Sekoita kasvisten joukkoon öljy ja suola. Kaada kasvikset uunivuokaan murekepötkön viereen. Kypsennä omenainen broilerimureke ja uunikasvikset 200-asteisessa uunissa. Kypsyminen vie 35–40 minuuttia. Ruoka on valmis, kun perunat tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.

Jauhelihasta loihdit helposti myös nämä arkiruoat:

kanakastike ja uunijuurekset

Kanakastike ja uunijuurekset

Juuresbolognese
© Otavamedia

Juuresbolognese ja spagettia

peltimakaronilaatikko

Peltimakaronilaatikko

Kotiliesi.fi: Juuresbolognese ja spagettia

X