Reseptit

Omenainen vuohenjuustopiirakka

Tämän syksyn mehevin omppupiirakka onkin suolainen. Tässä piirakassa maistuvat omena, vuohenjuusto ja tuore timjami.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 150 g pehmeää voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 2–3 rkl tuoretta timjamia
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • 2 dl juustoraastetta
  • 2 omenaa ohuina viipaleina

Valmistusohje

1. Mittaa kulhoon pehmeä voi ja vehnäjauhot. Nypi murumaiseksi seokseksi ja sekoita lopuksi nopeasti joukkoon vesi. Pyöräytä taikina palloksi, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin hetkeksi odottamaan. Painele taikina pyöreän korkeareunaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille

2. Yhdistä kulhossa kerma, vuohenjuusto ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Mausta timjamilla, sinapilla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos piirakkapohjalle.

3. Ripottele päälle juustoraaste ja asettele pinnalle omenaviipaleet.

4. Paista 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes pinta saa väriä ja täyte on kiinteä. Jäähdytä hieman ja tarjoile.

Lisää suolaisia omenaherkkuja:

omenafoccacia

Omena-kinkku focaccia

988084-taytetyt_croissantit.jpg

Täytetyt pikacroissantit

Omenaempanadat

Omenaempanadat

Kotiliesi.fi: Rustiikkinen omena-sipulileipä

X