Reseptit

Omenaneliöt

Omenaneliöt sammuttavat makeannälän alta aikayksikön.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 4 dl kaura- tai neljän viljan hiutaleita
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl jauhettua kardemummaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl hunajaa
  • 4 munaa
  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 ½ dl juoksevaa tai sulatettua margariinia

päälle:

  • 6 suurta happoista omenaa

pinnalle:

  • 1 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
  • 1 dl hunajaa
  • 3 dl kaura- tai neljän viljan hiutaleita
  • 100 g (noin 2 dl) mantelirouhetta

Valmistusohje

Sekoita kaikki taikinaan tulevat kuivat aineet keskenään. Lisää hunaja, munat, jogurtti sekä rasva. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.

Huuhdo ja halkaise omenat. Poista niistä kanta ja siemenkota. Lohko omenanpuolikkaat. Asettele omenalohkot taikinan päälle limittäin.

Sekoita kaikki pinnalle tulevat aineet keskenään ja ripottele seos omenalohkojen päälle.

Paista leivonnaista 200 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.

X