Omenaneliöt
Omenaneliöt sammuttavat makeannälän alta aikayksikön.
Ainekset
Taikina:
- 4 dl kaura- tai neljän viljan hiutaleita
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 rkl jauhettua kardemummaa
- 1 dl sokeria
- ½ dl hunajaa
- 4 munaa
- 3 dl maustamatonta jogurttia
- 1 ½ dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
päälle:
- 6 suurta happoista omenaa
pinnalle:
- 1 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
- 1 dl hunajaa
- 3 dl kaura- tai neljän viljan hiutaleita
- 100 g (noin 2 dl) mantelirouhetta
Valmistusohje
Sekoita kaikki taikinaan tulevat kuivat aineet keskenään. Lisää hunaja, munat, jogurtti sekä rasva. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.
Huuhdo ja halkaise omenat. Poista niistä kanta ja siemenkota. Lohko omenanpuolikkaat. Asettele omenalohkot taikinan päälle limittäin.
Sekoita kaikki pinnalle tulevat aineet keskenään ja ripottele seos omenalohkojen päälle.
Paista leivonnaista 200 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous