Reseptit

Omenapannukakku

Perinteinen pannari piristyy hetkessä, kun pinnalle viipaloi omenoita. Tarjoa herkku välipalana tai jälkiruokana esimerkiksi vaniljarahkan kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenapannukakku

  • 6 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl spelttijauhoja
  • ripaus mineraalisuolaa ja sokeria
  • 0.5 dl öljyä

pinnalle:

  • 2-3 omenaa
  • 2 rkl kanelia
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

Omenapannukakku tehdään näin helposti:

Omenapannukakku hurmaa raikkaudellaan. Tähän pannariin on hyvä hukata omenasatoa.

1. Sekoita maito ja munat. Vatkaa jauhot joukkoon niin, että saat paakuttoman seoksen. Mausta taikina mineraalisuolalla ja sokerilla. Sekoita öljy joukkoon. Anna taikinan turvota jonkin aikaa.

2. Voitele leivinpaperi öljyllä. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista pannaria 200 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia.

3. Huuhdo omenat. Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria. Poista omenista siemenkota omenaporalla tai halkaise omenat ja poista siemenet omenanpuolikkaista. Leikkaa kokonaiset tai halkaistut omenat ohuiksi viipaleiksi. Levitä omenaviipaleet pannukakun päälle ja ripottele niiden pinnalle kanelia ja sokeria. Jatka paistamista noin 20 minuuttia.

4. Nauti pannari maidon tai kaakaon kanssa. Voit syödä pannarin kanssa myös vaniljarahkaa.

Kaipaatko lisää pannukakkureseptejä? Kokeile vaikkapa herkullisia vegaanisia pannukakkujavaniljaista pannukakkua
tai banaanipannaria.

Katso myös Kotiliesi.fi: Ahvenanmaan pannukakku

X