Omenatatin
Valmis omenatatin tarjoillaan vaniljajäätelöllä tai hunajalla ja vaniljalla maustetulla mascarponella.
Ainekset
- 4 hapahkoa omenaa (noin 1 kg)
- 75 g voita
- 1.5 dl sokeria
- tilkka calvadosta
- 1 tl kanelia
- 200 g valmista voitaikinaa (pakaste)
- vaniljajäätelöä tai vaniljalla maustettua mascarponea
Valmistusohje
Kuori ja viipaloi omenat. Karamellisoi viipaleet voi-sokeriseoksessa paistinpannussa. Heitä sekaan tilkka calvadosta ja ripaus kanelia. Asettele omenat neljään annosvuokaan, esim. blinipannuun tai yhden ison vuoan pohjalle.
Kauli voitaikina ½ sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä reilut kannet omenoille. Töki kansiin/kanteen pieniä reikiä ja paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Kumoa tatinit ylösalaisin heti kuumana.
Voit tehdä taikinasta myös yhden isomman tortun. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljalla ja hunajalla maustetun mascarponen kanssa.
Ohje: Helmi Catering
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous