Reseptit

Omenatatin

Valmis omenatatin tarjoillaan vaniljajäätelöllä tai hunajalla ja vaniljalla maustetulla mascarponella.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 hapahkoa omenaa (noin 1 kg)
  • 75 g voita
  • 1.5 dl sokeria
  • tilkka calvadosta
  • 1 tl kanelia
  • 200 g valmista voitaikinaa (pakaste)
  • vaniljajäätelöä tai vaniljalla maustettua mascarponea

Valmistusohje

Kuori ja viipaloi omenat. Karamellisoi viipaleet voi-sokeriseoksessa paistinpannussa. Heitä sekaan tilkka calvadosta ja ripaus kanelia. Asettele omenat neljään annosvuokaan, esim. blinipannuun tai yhden ison vuoan pohjalle.

Kauli voitaikina ½ sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä reilut kannet omenoille. Töki kansiin/kanteen pieniä reikiä ja paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Kumoa tatinit ylösalaisin heti kuumana.

Voit tehdä taikinasta myös yhden isomman tortun. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljalla ja hunajalla maustetun mascarponen kanssa.

Ohje: Helmi Catering

X