Reseptit

Paahdettu juureskeitto

1800-loppupuolella käytettiin paljon juureksia, erityisesti naurista ja perunaa. Tässä keitossa juju on se, että juurekset paahdetaan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 keskikokoista naurista
  • 3 isoa jauhoista perunaa
  • pala lanttua
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • 8 dl maitoa
  • 50 g voita
  • (vettä)

Valmistusohje

1. Kuori juurekset ja lohko ne reiluiksi paloiksi. Lohko myös sipuli.

2. Kääntele kasvisten joukkoon öljy ja ripaus suolaa. Levitä ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin tunti.

3. Kuumenna maito ja voi isossa kattilassa. Lisää joukkoon kuumat paahtuneet kasvikset ja soseuta seos tasaiseksi. Jos keitosta tulee liian paksua, ohenna sitä vedellä.

4. Kuumenna keitto kiehuvaksi, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Paahtamalla kasvikset saat keitoista astetta herkumpaa:

keitto paahdetuista kasviksista

Keitto paahdetuista kasviksista

Paahdettu_palsternakka_tomaattikeitto

Paahdettu palsternakka-tomaattikeitto

paahdettu valkosipuli-tomaattikeitto

Paahdettu valkosipuli-tomaattikeitto

Kotiliesi.fi: Paahdettu porkkanakeitto

X