Reseptit

Paahdettu kaali-perunasalaatti

Kaali-perunasalaatti on ihana lisä kesäpiknikille.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 16 pientä varhaisperunaa
  • 2 rkl öljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • 0,5 varhaiskaalia
  • 3 nippusipulia
  • silputtua lehtipersiljaa

Kastike

  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 0.5 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • tilkka juoksevaa hunajaa
  • 1 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

 

1. Pese perunat, pane uunivuokaan ja öljyä perunat käsin. Mausta sormisuolalla ja pippurilla. Paahda perunat kypsiksi 200-asteisessa uunissa.

2. Silppua kaali ja punasipuli kulhoon. Lisää päälle haaleat perunat. Silppua päälle reilusti persiljaa. Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle.

Katso myös:

Eteläafrikkalainen perunasalaatti

Feta-perunasalaatti

Papu-perunasalaatti

Kotiliesi: Vihreä perunasalaatti

X