Reseptit

Paahdettu perunasalaatti

Teresa Välimäen nyhtölihalla höystetty perunasalaatti on rehevä ja ruokaisa. Lihan voi hyvin tarjota erikseen, jolloin salaatti sopii myös vegevieraille. 

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 1/2 kg Rosamunda-perunoita
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl hienonnettua rosmariinia
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • 2 punasipulia
  • 3 rkl valkoista balsami-viinietikkaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • ripaus sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 ruukkua rucolaa
  • 3 rkl kapriksia
  • 300 g ylikypsää lihaa (possua, nautaa, broileria)

Valmistusohje

1. Leikkaa perunat reiluiksi lohkoiksi. Lado ne kahdelle uunipellille. Pirskottele päälle öljy ja mausta rosmariinilla ja suolalla.

2. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kaada perunat kulhoon ja anna jäähtyä hetki.

3. Suikaloi punasipulit, sekoita joukkoon balsamietikka, oliiviöljy, sokeri, suola ja mustapippuri. Anna sipulin tekeytyä hetki. Yhdistä sipulit ja niiden liemi peruna lohkoihin. Sekoita salaattiin rucola ja kaprikset. Sekoita hyvin. Kaada salaatti tarjoiluvadille, revi päälle ylikypsä liha. Koristele muutamilla rucolan lehdillä.

Katso myös:

Papu-perunasalaatti, Ruoka.fi

Alkukesän perunasalaatti, Ruoka.fi

Lämmin perunasalaatti, Kotiliesi.fi

 

X